esmaspäev, 23. aprill 2012

Kes on metsas kõige ohtliku loom? Õige, see on inimene.

Istusin teleka ees ja kuulan kuda seal siis hoiatatakse, et Pirital liigub mõmmi ringi ja ei tohiks metsa minna. Ms siis saab, ei lähegi metsa jalutama. No nii ikka ei lähe, lähen ikka, lihtsalt pean silmad ja kõrvad lahti hoidma. Joosta ei tohi, seda ma tean.
Aga siis küsiti Mati Kaalu käest, et milline loom on kõige ohtlikum loom metsas ja vastus oli, et ei ole hullemat looma metsas kui inimene ja jutt jummala õige. On normaalseid inimesi, aga on ka ikka selliseid tegelasi, et no ei tea, kas neid ikka saabki normaalseks pidada. Lisaks olen täheldanud, et ega enamus loomi ikka teerada eriti täis lase, aga see inimeseloom just sinna need oma ülejäägid lasebki ja kui veel ebahügieenilisest toidu tarbimisest kõht ka lahti on, siis on ikka täitsa jube. Üks hunnik haises seal ühes kohas pea kaks kuud, ei võtnud vihm ega päike seda. Ju keemiat nii täis.
Aga õnneks on pärast seda puhastuskampaaniat ikka teadlikus tõusnud ja prahti jäetakse ikka palju vähem metsa alla. Aga on ikka inimesi kellel vaja oma viinapudelid või rehvid metsa alla sokutada. Ei saa aru miks, kui neid saab tasuta veel ära anda. Kuigi jah alkoholipudelite eest ei saa raha ja neid siis ei korja keegi ära ka. No vot on poliitika, laste limonaadi pudelile uhasivad taara hinna otsa ja vee pudelile ka, mis iseenest õige, aga viinapudelile ei pannud. No mille kuradi pärast siis see alkoholi pudel nii eriline on? Ma uhaks sinna ikka korraliku pandihinna, seda ju tarbitakse ka parajalt palju. Siis ei vedeleks neid ka nii palju igalpool.
Ma ise olen mõelnud, et kuna paljud inimesed ei viitsi tegeleda prügiga ja loobivad seda sinna kuhu ei tohi, siis on ikkagi ka need "prügikollid" üks vajalik osa meie ühiskonnast. Seni kuni kõik "kultuursed" inimesed ei õpi ära, et prügi koht ei ole metsa all või kusagil tänval, siis peab keegi ju sellega tegelema. Ja need "kultuursed" inimesed peavadki selle eest maksma. Loodus on ikka väärtus mida meie tegelikult peaksime hindama, ilma milleta me ei hingaks, sööks ega jooks.
Nii et "looduse kroon", oleks aega aru saada, et loodusega ei võidelda, vaid austatakse ja proovitakse koostööd teha.
Ega ma ka nüüd mingi supernäidis ole, aga ma üritan.
Ilusat kevade jätku kõigile ja minge jalutama metsa, parki või mujale loodusesse ning nautigem seda mis tõeliselt on väärtus, mitte ärgem elagem tehiskeskonnas arvates, et seda meil ainult vaja ongi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar