kolmapäev, 12. oktoober 2011

Oktoober Pärnal I osa

Otsustasime Miinaga, et käime siis 8 ja 9 oktoober Pärnal ära, et siis järgmine nädalavahetus käin üksinda Võrus. Jälle läksime ära Võrru juba reedel, et saaks laupäeva hommikul juba krundil olla.
Pärnale jõudes oli vaade ümberringi värviline. Sügis oli täies hoos ja maapind oli ka lehti täis. Alguses siis võtsime fotoka ja käisime krundil ringi ja tegime ka pilte.
Miina hakkas siis lehti riisuma ja mina siis võtsin käru ja labida ning läksin metsast mulda tooma. Sai sealt veetud mõned kärud mulda ja siis hakkasime ka noortele tulbisibulatele peenart tegema. Alguses nuputasime, et millest teha ja siis ikkagi otsustasime ära kasutada palgid, mida meil seal jagub. Lisaks siis panime palkide vahele kivid, mis liiva hunnikust välja tulid.
Vahepeal kui Miina istutas sibulaid "madistasin" selle liivahunnikuga, mis seal kaevu kõrval on. Tassisin seda sinna truubi juures olevasse nõkku. Ega see väga hea liiv polnud, liiga peenikese fraktsiooniga ja kohati oli ka savi natuke sees, aga abiks ikkagi. Seda enam, et tegelikult on ju see padjand tehtudki sellest samast pinnasest ja peab vastu küll.
Vahepeal siis sai puhatud ja tegeletud "vaatlusega" ja siis ka lõigatud puuoksi. Õunapuudega on sihuke lugu, et sinna plaanitud kohta vist ikkagi ei saa neid istutada, sest mõnes kohas seal on vist kevadel vesi. Samas seal elektrikapi juures peab maha võtma osa puid, mis on katki ja haiged ning vist peaks hoopis sinna istutama need puud. Eks siis kui need puud maha võtame, siis näeme kui palju päikest sinna paistma hakkab.

Põõsasmaranad õitsesid ilusti ja loodame, et siis järgmine aasta on need veel ilusamad
 
Vahtra lehti oli igalpool. Ka see uus peenar oli neid täis
Lamba aruheinad ja roomav metsvits Aurea on ilusti kasvanud ja laienenud
Kurereha Jolly Bee õitses ka suurte õitega
Selline nägi siis välja "liivakast"
Harilik söötreiarohi oli ka osaliselt kollasemat värvi võtma
See on nõmm liivatee, mis on ka õitsema hakanud
See on kalju kukehari. Suur põõsas on see, mis sai mai kuus istutatud ja mida ma arvasin surnud olevat. Teised väiksemad taimed on need, mis sai suvel istutatud
Nurmnelgid on ka ilusti kasvama läinud. Loodame siis et talv pole neile raske ja kevadel need lähevad kasvama ning näeb ka nende õitsemist. Need taimed sai ka augusti kuus istutatud
Sidrun liivatee õitseb ka veel ja on ka suuremaks kasvanud
Need pisikesed Fosteri kukeharja taimed on ilusti kasvama läinud, aga suuremaks kasvavad need alles järgmisel aastal. Praegu on need siiski ikkagi veel väikesed kui võrrelda teiste taimedega ümberringi
See on küpress piimalill





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar