kolmapäev, 12. oktoober 2011

Oktoober Pärnal III osa

See on siis sinna kuuskede varju istutatud magnoolia Heaven Scent
Seal magnoolia kõrval olid sellised puhmikud. Pilt ei anna kahjuks edasi seda ilu, mis oma silmaga näha oli
See on üks Serbia kuuskedest
Sellised võrsed on selle kuu ajaga Serbia kuuskedele kasvanud
See kanarbiku põõsas on ka ilusti kasvanud
Ka osad vanad kännud olid ilusad värvilised
Seal männituka ääres kasvab ühes kohas sookail
Sookail ligemalt

Kuna see tagumine lõuna serv oli kuiv siis jalutasime ka seal ringi ja "murdsime sisse" ka sinna paju võssa. Varsti on seal jälle vesine ja enne järgmist suve sinna ligi ei saagi. Seal taga servas ja paju võsa kõrval oli nii kaski kui ka ilusaid männi taimi. Tegelikult tuleks seal see võsa ikkagi üks talv maha võtta ja ümberringi ka siis valgusraiet teha. Siis saaksid ka need männitaimed edasi kasvada. Muidu võib juhtuda nii, et need ilusad männikesed jäävad kasvus kaskedel ja pajudele alla ja surevad. Samas võib olla see võsa jällegi kaitseb neid ka loomade eest. Sinna on ikka päris raske sisse murda ja metsloomad naljalt jõuga sinna siise ei lähe. Aga kui ümberringi lagedaks teha, siis võib juhtuda, et on talvel kitsed platsis ja võrsed ka söödud ning männid hukkas. Eks ma see aasta talvel lähengi kaema kuda seal olukord talviti on.
Sinna paju vüsa asemele oleks ikka paras kaevata üks veekogu, mis jälgiks seda lodu kulgemist. See lodu koht on pikliku kujuga. Siis saaks ka ümbritsevast liigniiskusest lahti. Ka peaks see teekoht, kus suured roopad on, korda saama. Sest vesi siis enam ei ujuta seda kohta.

Selliseid ilusaid kanarbiku põõsaid oli seal metsa alla laiali
Siin on paju võsas õks koht, mis on natuke lagedam. Muidu on see võsa ikka tihedam
Siin pilt ligemalt sellest natuke lagedamast kohast
Teisel pool on näha kuidas maapind tõuseb ja mets kasvab. Seal oleks ka vaja harvendusraiet teha
Sellised suured ja vanad põõsad kasvavad seal lodus
Selle pildiga oleme tagasi maja kohas ja siin on pilt tehtud vaatega itta. Iseenesest on need kilpjalad päris ilusad, aga kui tahad midagi ikkagi seal kasvatada, siis on need ühed parjad nuhtlused.

Pühapäeval vedasin siis jälle natuke mulda sinna peenrasse ja sai ka seda liivahunnikut ka natuke vähendatud. Siis sai puhkamise mõttes jälle mindud sinna elektrikapi õmbrust puhastama. Vedasin sealt osa kände ja puunotte minema ja lõikasime maha võsa noori võrseid ja ka mõned noored puud, sest plaanime selle nurga ikkagi "puhastada" siis sinna istutada õunapuud.

Siin siis pilt tehtud sellest peenrast kui uut mulda on lisatud ja ka lehtedest puhastatud
Siin siis vaade sellele noorele kaasikule, ilus värviline pilt ütleks ma
Pilt sellest tulbi peenrast, kuhu siis sai noored sibulad istutatud
Peenar ligemalt

Vahepeal sai ära istutatud sarapuu, mille saime Mare käest. See on punaste lehtedega sarapuu. Istutasime selle sinna krundi põhja serva, siis paistab sellele päike ilusti peale, sest lõunast ei varja seda miski.
Istutasime selle sarapuu sinna tamme ja vahtra vahele. Seal oli väga hea muld, sinna saab ka mujale istutada muid põõsaid, muld selleks peaks kõlbama. Aga sellegi poolest lisasime sarapuu istutusaugu põhja komposti.

Siia kahe puu vahele siis istutasime selle noore sarapuu põõsa
Siin siis pilt sarapuust ligemalt. Lisaks saime kingituseks kaasa ka metspipraid. Ega pipardele see hea koht pole, aga polnud ka aega, et otsida parem koht. Aga seda jõuab veel hiljem ka teha.

Ja ega me seal eriti palju rohkem teha jõudnudki. Aga eks pisitasa siis asjad ikkagi edasi liiguvad. Järgmise korrani ja ilusat sügise jätku kõigile!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar