laupäev, 27. detsember 2014

Krootuse

Vahepeal olen olnud laisk ja blogi on jäänud unarusse. Eks tegemist on ka olnud ja Pärnal oleme viimastel kuudel vähe käinud. Pigem oleme pilgu peale visanud ja hädavajalikke täid teinud. Ja põhjus selles, et vaja “rabada” Krootuse korteril.

Me kunagi kevadel otsustasime, et otsime korteri krundile ligemale ja kui võimalik, siis ostame endale korteri. Sest maja ehitus kestab aastaid ja üüri raha saab siis väga suur olema. Kui näiteks 5 aastat maksta üüri 200 eurot, siis kokku on see 12 000. See on ikka üüratu summa. Avastasime kevadel, et Krootusel on ka kortereid müüa ja mitte väga kallilt. Kui me augusti lõpus saime Tallinna korteri maha müüdud, ostsime Krootusele 2-toalise korteri. Esialgu mõtlesime, et väga suurt remonti ei tee, aga kahtlus oli mul sees, et tegelikus saab olema midagi muud. Ja nii see oligi. Kui me vaikselt siis lammutama hakkasime, selgus, et plokkidest vaheseinad on kehvasti laotud ja need tasub pigem lammutada. Ehk võitu sai minus ikkagi see külg, mis teeb enne kõik korralikult ja nii nagu vaja kui, et pärast kirub, et näed oleks võinud ikkagi nii teha ja seda teha jne.

Esialgu tundub piltidel, et korter ikka täitsa heas seisus ja vaja ainult uus tapeet panna ja põrandal papp millegagi katta ja ongi kõik. Aga tegelikkus oli midagi muud. Enamus seinu oli kipsplaadiga kaetud, millest osa oli lahti tulnud ja põranda nagises siit ja sealt ning vajus kohati jalge all.

01

See on siis magamistuba. Seal on aken seinast seina ja ainukesed seinad, kus seinas polnud kipsplaate.

02

See pilt on tehtud magamistoast elutuppa. Paremale jääb uks koridori. Siin on siis veel vaheseina koridori ja elutoa vahel alles ja esialgu me plaanisime ka selle alles jätta.

03

Siin pilt tehtud koridoris, välisukse ees seistes. Vasakule jääb elutuba ja paremale siis wc, vannituba ja köök. Ruumiga just eriti hõisata pole. Ka siin plaanisime esialgu, et kui võimalik, siis jätame osaliselt vasaku vaheseina alles ja teeme wc ning vannitoa kokku ning köögi ukse kaotame ära ning teeme ava suuremaks.

04

Sellest pildist saavad vast kõik aru, et mis asju siin aeti. See oli siis nagu ikka tavapäraste suurustega.

05

Siin pilt köögi ukse pealt. Siin oli endisel elanikul paras segadus. Ega ta vist siin eriti tihti polnud.

06

Köögi ühes otsas oli siis sahver. Köök ise on ümber vannitoa ja L kujuga. Sahvri me otsustasime lammutada, et sinna teha maast laeni kapid ja ka külmkapp paigutada.

07

Siin pilt köögi ukse poolsest seinast. Siin plaanisime lihtsalt ava ava suuremaks teha ja rohkem keskele ehitada.

08

Selline oli siis varem valamu ja pliidi osa.

09

Siin pilt koridori teisest otsast, vaatega välisukse suunas.

10 septembril kukkus siis tähtaeg kui me saime korterile ligi. Esimesed nädalavahetused läksid asjade kolimisele ja ootamisele. Probleem oli, et eelmise elaniku osa asju oli ees. Lisaks polnud ka vahepeal kuhugi mööblit ja muid asju viia, sest konteinerid olid täis. Põhimõtteliselt septembri kuus saimegi ainult koristamise ja kolimisega tegeleda. Ehitusliku poolega saime alles oktoobri alguses tegelema hakata. Aga edasisest siis teen järgmised postitused.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar