laupäev, 27. detsember 2014

Krootusel oktoobris

Niisiis, jätkan Krootusel toimunuga. Septembri lõpus saime ka esimesed seina osad lammutada. Alustasime wc, vannitoa ja koridori vahelise seinaga, sest need tuli nii kui nii lammutada ja uuesti laduda. See kuidas need laotud olid, see oli ajastu märk. Rohkem ei kommentaari, aga midagi head polnud. Mõtlesime alguses, et jätame köögi ja vannitoa vahelise seina alles ja laome selle koridori ja köögi vaheseina uuesti, aga selgus, et köögi ja vannitoa vaheline sein oli ka väga kehva kvaliteediga ning väga palju viltu. Ikka palju, mitte 5mm vaid ikka 50mm ja kohati isegi rohkem. Lisaks segu vuukides oli liialt lahja ja pudenes mis kole ning sein kohati kõikus. Sellist seina poleks mitte mingil juhul saanud alles jätta, see oleks ohtlik olnud.

01

Siin siis pilt septembri lõpust, kus me juba saime osaliselt alustada lammutamisega. Siin siis ka näha millest ja kuidas sein laotud oli. Tõeline mosaiik.

02

Pilt ka kõrgemalt. Kohati “pudenes” sein laiali kui ukse lengi eest võtsime.

03

See on pilt sellest, mis tuli välja välisukse pealt kui kipsplaat sai eemaldatud. Sinna on vaja mingi toestus alla teha enne kui välisust vahetama hakkame. Probleem on, et kaabel kilbist tuleb otse ploki vuugist ja mul on raske seal relakaga tegutseda.

04

Siin siis juba pilt 4 oktoobrist ehk siis see on minu sünnipäeva pilt. Madistasime selle nädalavahetuse ka Krootusel tööd teha. See on vannitoa ja köögi vahesein, kus siis vasakul oli pliit ja paremal valamu. Paremal on näha, et koridori ja köögi vahesein on juba lammutatud. See käis väga lihtsalt, lihtsalt võtsid ploki seinast ja kõndisid sellega minema. Segu sai ka vuugist tervete tükkidena eemaldada. Alguses plaanisime selle seina siin pildil alles jätta, aga kuna see oli ikka väga vildakas ja lisaks veel ülevalt lagunes, siis otsustasime, et läheb ka see sein. Jälle tööd juures.

05

Siin pilt köögi poolt koridori suunas. Enne oli siin uks ja paremal see riiuliga kapp. Vastas on elutoa ja koridori vahesein. Seda tahtsime ka alles jätta, aga see kõikus samuti ja lisaks paistis kohati vuukidest valgus läbi ning otsustasime, et ka see sein peab minema. Veel lisa tööd. Kuigi jah, siin oli jälle suhteliselt lihtne lammutada. Kui ülemine rida oli “käes”, siis muudkui võta seinast plokk ja “jaluta” sellega alla. Aga kõik võttis ikkagi aega ja seda meil oli vähe.

06

Pilt siis elutoa poolt sellele vaheseinale. Nagu näha, siis “pätse” seinas kipsplaatide kinnitamiseks oli vähe. Osa kukkus lihtsalt ära kui kipsplaate ära võtsime ja kohati neid polnudki. Osa plaate põhimõtteliselt kukkusid seinalt maha.

07

Pilt elutoast koridori läbi ukse. Tagapool, siis veel wc pott näha. Vanni enam pole.

08

See on nüüd korterite vaheline sein elutoas. Siin oli enne sektsioonkappidest mööbel.

09

See on magamistoa ja trepikoja vahesein. Siin polnud ka ehituskvaliteediga kiita. Vuugid tühjad ja trepikojast kostus heli päris hästi. Aga siia tuleb kipsplaadist sein ja siis lükandustega kapp maast laeni.

10

Vann läinud ja ka wc ning vannitoa ning koridori vahesein ka läinud. Aga põrand vajab veel lammutamist ja kohati oli seal 150mm betooni. Õnneks mitte sellist nagu tänapäeval tehakse.

01

Siin siis pilt 18 oktoobril. Asi hakkab juba “lagedamaks” minema. Ka see vannitoa ja wc põrand on ära piigatud. Oi kuidas seda sodi oli ja ma kandsin seda kolme kastiga, sest kottidesse ei saanud seda rasket sodi panna.

02

Natuke teise nurga alt pilt. Vasakul, kus on tellistest sein, seal on veel näha köögi ja koridori vaheseina koht. Laes on ka näha.

03

See pilt vist on tehtud juba 19 oktoober, kus sodi vähem. Taamal on näha ka taburett, mille me alles jätsime. Väga hea kvaliteediga ja tasub taastada.

04

See sein on nüüd vana sahvri tagumine sein. Selle taga on trepikoda. Paremal on tellistest kanalid laotud. Siin on ka natuke näha, et telliseid on kokkuhoitud ja need serviti laotud. Sellest tulenevalt see “ujub” jälle ikka cm-es.

06

See pilt on vist veel 18 oktoobri õhtupoole tehtud. Siin veel sodi on alles. Aga palju avaram oli küll. Kahjuks nii see ei jää.

07

19 oktoobri õhtul oli juba palju puhtam vaade. Seda prahti ikka jagus.

01

See pilt siis veel 19 oktoobrist. Siin me panime paika vannitoa ja köögi vaheseina. Siin on näha ka Bauhofi vahu torte. Ma ei oodanud, et see nii palju paisub. Makroflexi oma küll nii palju ei paisu. Samas oli see Bauhofi vaht odav ja sinna avadesse pole mõtet eriti raha toppida.

02

Siin pilt magamistoa akna peal olevast “kastist”. Sinna olid herilased pesa teinud. See pilt on tehtud 26 oktoober ja siis olime ära tellinud uued aknad ja ootasime mõõdistust. Enne seda pidin akna pealsed ja paled “lahti” lõhkuma, et saaks korralikult mõõdud võtta.

03

Siin on näha kui viltu kohati kastid olid. Mul õnnestus nurgikutega seda ikkagi sirgemaks “tirida”. Ma pidi lisaks ka need kastid puhastama ja kinnitama korralikult, et saaks aknad detsembris paigaldada.

Rohkem mul pilte oktoobrist pole. Vahel unustasin need ka suures tööhoos teha ja kõike pole ka mõtet siia postitada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar