reede, 24. aprill 2015

Korteri põrand valmis

Täna sai meil korteris üks suur osa valmis. Lõpuks sai kogu korteri põrand valmis. Eelnevalt oli tarvis teha palju eeltööd. Tarvis oli paigaldada torudes elektrikaablid. Siis oli vaja köögis seinad krohvida. Ka korteri välisuks oli tarvis vahetada ja pärast seda ukse kõrval sein krohvida. Need tööd tehtud, saime jätkata põranda tegemisega. Enne oli meil tehtud magamistoa ja elutoa põrand.

Välisuksega jändasime terve laupäeva. Kui aus olla, siis me alguses ei plaaninudki, et jõuame selle laupäevaga ära vahetada. Oli vaja kõvasti seina lõigata ja lõhkuda. Aga lõpuks saime õhtuks ukse ilusti ette. Seda lärmi ja prahti ikka oli. Tolmu oli ka, aga tänu tööstuslikule tolmuimejale oli seda ikka palju vähem ja see ei lennanud mööda trepikoda laiali.

00

Siin pilt uuest uksest. Pilt on kiiruga tehtud ja pole just kõige õnnestunum.

01

Kaablite vedu on enam vähem valmis.

02

Siin siis näha kuidas kaablid jooksevad ukse kõrval oleva seina juurde kuhu tuleb automaatlülitite kapp.

03

Köögis on ka kaablid veetud.

04

Siin oleme me juba tegutsenud ja osa põrandast on kergkruusaga kaetud ja ka kipsplaat kohati peal. Osa ootab kipsplaati.

05

Koridori osal on ka juba kipsplaat kergkruusal peal.

06

Koridor. Seinakrohv pole veel ära kuivanud.

07

Siin on veel köögi osas ka tasanduslatid maas.

08

Üks hea tööriist ka siin pildil näha.

09

10

Kipsplaat täielikult maas ja aeg vahtplasti ja Brio käes. Kuna Miina oli tööl, siis pidin viimased kipsplaadid üksinda maha kakerdama. Paras tegu oli nendega siin võimelda.

11

Siin siis ka vahtplast maas ja selle peal omakorda Knauf Brio 18.

12

Köögi nišši osas ka kõik ilusti maas.

Nüüd on siis üks suur ja töömahukas etapp läbi. Eks vahepeal sai ka mujal nokitsetud ja saab edasi magamistoas tegutseda. Enne vaja siis suurem koristamine teha ja jälle asju kolida magamistoast välja. See asjade ümbertõstmine on ka küllalt ajamahukas töö. Aga mis teha, ruumi pole ja sellest ei pääse. Magamistoas saab siis jätkata seinte ja lae pahteldamisega, mis jäi vahepeal pooleni. Ka tuleb ventilatsioonitoru paigaldada ja kinni ehitada. Tegevust jätkub, vahel vaja ka Pärnal asjatada.

6 kommentaari:

  1. Oi, suur töö tehtud. Edasi ehk läheb kergemalt ja kibedamalt. Saate varsti koju

    VastaKustuta
  2. Uhh, see korter pidi ikka algselt üsna hullus seisus olema, kui nii palju vaeva vaja näha on. Aga tulemus saab ilus olema.

    VastaKustuta
  3. Tere, lugesin huviga. Asi selles, et kergkruusale kipsipaneku instruktsioone eriti ei leia. Kas probleemiks pole see, et juba silutud kergkruusa kihil tuleb kipsplaatidega ukerdada. Tundub paras kebla olema see tegemine? Saan aru, et mingid rihtlatid on seal veel? Ootaks huviga, kuidas tegid?

    VastaKustuta
  4. Tere, lugesin huviga. Asi selles, et kergkruusale kipsipaneku instruktsioone eriti ei leia. Kas probleemiks pole see, et juba silutud kergkruusa kihil tuleb kipsplaatidega ukerdada. Tundub paras kebla olema see tegemine? Saan aru, et mingid rihtlatid on seal veel? Ootaks huviga, kuidas tegid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus. Tegin osade kaupa ja ühes kohas oli mul looditud pruss ees, et kruus ära ei vajuks. Aga kinnitambitud ja rihitud kergkruusale panin kipsplaadi tükid, milledele sai astuda. Aga kergkruusa rihtimiseks ostsin nelikant torud, mis ma siis loodisin ja nende peal rihtlatiga tegutsesin. Ega see kerge töö polnud, aga midagi väga ülejõu ka polnud. Lisaks kasutasin veel laserloodi, et torusid ühele kõrgusele saada. Aga ega uute laagide panemine ja rihtimine ka poleks palju kergem olnud. Ma oleks pidanud 6m prussid ostma ja nende sissesaamine oleks juba paras peavalu olnud.

      Kustuta