neljapäev, 21. juuli 2011

Magnoolia ja asalea päev

Pühapäeva hommikul siis rabasin tanklast võileiva ja sõin selle ära ning siis põrutasin Põlvasse. Kuna jõudsin liialt vara siis otsustasin, et käin korra Moostes. Sinna poole sõites peatas mind politsei ja puhusin siis alkomeetrisse. Ütle nüüd siis, kohe mite muhvigi. Ime kah kui ma juba üle kuue aasta karsklane olen olnud. Tänasin neid ja soovisin ilusat päeva. Käisin siis seal Mooses ära. See mõis oli täitsa ilus, aga see müür, mis selle ees on, rikub asja natuke ära. Ilusam vaade oleks kui seda poleks.
Tagasi Põlvasse jõudes tegin siis oma ostud Bauhofis ära ja asusin krundi poole teele. Ostsin ka repelenti kuna see laupäeval osteud blix ei hirmuanud kohe mitte kedagi. See repelent pole küll nii hea kui bens, aga mõjub ikkagi. Parem kui mitte midagi. Haiseb ka nii, et kui endale seda peale lased siis võtab momendiks ka enda hingetuks.
Tagasi krundil ja siis tõin veel metsa alt mulda magnooliale ning siis istutasin magnoolia ära. Magnoolia sai istutatud sinna teisele poole kuuski, kus on rodod. Kuused on siis tuule eest varjuks ja lõunas paistab ilusti päike magnooliale peale. Tundub, et nende kuuskede juurest hakkab siis ka areng pihta laiemaks.
Kui ma tegelesin magnoolia kastmisega, siis korraga kuulsin mingei hääli ja läksin siis vaatama mis värk on. Merle ja Ülo jõudsid kohale. Haakisime siis haagise fronterale sappa ja Ülo lükkas selle paika. Ikka väga kergesti käis see froneral. Eks maastiku masinaga tegu ka ju. Siis ajasime juttu ja käisime Üloga ka krundil ringi. Käisime ka neid männi taimi vaatamas ja need kilpjalad on seal jälle võimust võtnud. Puhkuse ajal on üks esimestest töödest mändide päästeoperasioon.
Korraga oli aeg kiiresti lipand ja ma pidin asuma veel asalead ka istutama.
Asalea ehk heitleheline rododendron Golden Sunset oli see mis ma seekord kaasa võtsin. Põhjus selles, et rõdul olles oli tal võrsepõletiku pühjustav seen kallale tulnud. Eks tingimused olid ka selleks olemas. Oli niiske ja vähe päikest ning tuult. Kui ma Tallinnas avastasin selle, siis lõikasin kõik tõbised võrsed ära. Kuna lugesin, et ei soovitata kohe seda teistega kokku istutada, siis otsustasin, et istutan selle sinna liivakasti kõrvale ja kui ta kosub ning otsi ei anna, siis istutan selle teise koha. Need seened pidid levima veega ja sellepärast ma ka ta sinna liivasesse kohta istutasin. Eks seal see kaua olla ei saa, aga kui ta ära ei sure, siis selleka ajaks on tal turvast seal küll.
Kuna aeg oli juba nii kaugel, et pidi ära liikuma hakkama, siis kastsin nii palju kui mul vett oli ja tegin ka mõned pildid ning kui asjad olid koos, siis liikusin ära päälinna poole. Selleks korraks siis jälle miskit tehtud. Kuigi hinge jäi seekord kripeldama asju mida ei jõudnud teha. Aga mis teha, eks jõuab siis puhkuse ajal teha.
Siin siis magnoolia Heaven Scent. Eks ole näha kuidas ta vasta peab. Peab ka esimestel talvedel ta kinni katma. Aga ainult paar esimest talve ja kui siis edaspidi ise hakkama ei saa, siis pole ka midagi teha
Siin siis vaade magnooliale läänest itta
Siin siis kaugemalt pilt sellest liivakasti kõrval asuvast asalea-rododendronist
Golden Sunset siis lähemalt
Ööga oli läinud õide ka see üks kellukas, mis eelmine päeva äratas kahtlust, et on valge õiega. Siniste seemneega olin saanud ka valgee õitega seemet




Haagise paigutasin siis vahtra sallu tee serva. Sinna sellepärast, et sinna paistab ainult varahommikune päike ja siis juba ennelõunane päike enam ei pasita. Siis ei küta päike seda kuumaks
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar