pühapäev, 4. september 2011

Augusti kuu Pirital III

Jätkame siis ringkäiku Pirita jõe ääres

Sealt kurerehade juurest edasi minnes tuleb üks pisike oja, millest rada üle läheb ja siis lookleb edasi. Korraks läheb rada ka läbi põõsaste.
Siin on tehtud pilt teiselt poolt oja ja põõsast
Kui sealt ojast edasi minna, siis jäi tee äärde üks ilus kurereha põõsas. Tegemist on siis kas soo-kurerehaga või mets-kurerehaga. Kuna seal on suhteliselt niiske ala, siis arvan, et see on soo-kurereha
Siin on tehtud pilt siis sellest niidust teiselt poolt. Enne oli pilt tehtud enam vähem sealt vasakust nurgast

See oja lookleb praegu selja taga ja kulgeb siis Pirita jõkke välja. Kuna seal oja ääres on niiske, siis kasvab ka seal hoopis teisi taimi kui niidul. Üks selline taim on kukesaba.

Need on kukesaba, mis seal niiskes osas oja kaldal kasvavad
Siin siis kukesabad ligemalt. Ronisin heina sisse ja läksin ligemale. Ilusad taimed teised, aga kahjuks on see väga invasiivne ja on maailma 100 kõige ohtlikuma invasiivse taime hulgas. Meie kliimas ta ei levi nii hullusti, aga ameerika mandril pidid täitsa hädas olema. Sama jama pidi olema nagu meil siin putkega.
Natuke edasi kõndides jõuma kohani, kus paremat kätt jääb üks lomp, mis on peaaegu täiskasvanud.
Pilt selles lombist
Sellega siis augusti kuu lõppes. Aga veel on käimata paljudes kohtades ja seal pildid tegemata. Aga eks jõuab, sügisel ongi tegelikult ka osades kohtades ilusamad vaated kui suve lõpus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar