neljapäev, 21. juuli 2011

Haagise reis

Niisiis laupäeva hommikul sai hommikul pool viis luugid lahti aetud ja enne poolt seitset sai Vändra poole teele asutud. Kaheksa ja poole üheksa vahel siis jõudsin Tarmole ja Jaanale külla. Ajasime natuke juttu ja siis läksime haagise järele. Selle saime ilusti järgi ja siis algas sõit Pärna poole.
Kuna selgus, et samal ajal toimus Estonia ralli, siis esialgne marsruut jäi ära, sest see ühtis paljuski selle ralli marsruudiga. Otsustasin siis, et sõidan hoopis ülevaltpoolt Võrtsjärve ja sealt siis põikan läbi Kambja krundile. Kuna tee oli sellel marsruudil palju parem kui ma arvasin, siis sain kolme tunniga hakkama. Ise ka olin üllatunud, et nii kiiresti kohale jõudsin. Lisaks selgus, et see marsruut on hoopis lühem. Eks sellest ka ajavõit. Seega edaspidi peaks hoopis seda marsruuti kasutama. Ainuke koht kus mul natuke aega läks oli Elva, sest ma ei leidnud kohe õiget tänavat, et üle raudtee saada, et siis Kambja poole sõita. Aga õnneks leidsin selle kiiresti üles.
Kohale jõudes, siis jätsin auto sissesõidutee algusesse, sinna metsa serva ja läksin olukorda kaema ning tegin ka pilte.
Nüüd on siis sissesõit palju laiem. Aga eks seda on ainul eatud ajaks, varsi hakkab seal kindlasti midagi kasvama, aga loodan, et võsa nii pea seda ei tee. Aga rohttaimed kindlasti hakkavad varsti kasvama ja ka kilpjalg on arvatavasti varsti tagasi. Kolmandal pildil on siis näha ka elektrikapp.
Siin siis elektrikapp. Nad on ose suure kivi kõrvale selle pannud. Nautuke on ka paremal näha seda kivi.
Kõndisin siis edasi ja jõudsin kaevuni. See on ka ilusti valmis ja ka on terve rõngas maa peal. Paistab päris sügav olevat. Puhkuse ajal siis otsin mingi nööri ja raskuse, et siis ära mõõta kui palju on vett ja kui sügaval on siis põhi. Lisaks on veel nüüd kaevu kõrval hunnik, mis tuleb kuhugi ära paigutada.
Siin siis kaev kaugemalt vaadates
Siin siis kaev ligemalt. Maa peale on siis terve rõngas jäetud
Selline siis nägi kaev seest välja
Siin siis kaevust pilt teise nurga alt. Siin on hästi siis näha hunnik, mis tuleb kuhugi ära paigutada
 Kunkasin siis veel natuke ringi ja tegin ka liivakastist pilte ka. Seal on ka lilled ilusti edasi kasvanud. Eks teaud lilledele tuleb seal mulda panna, aga osadele mitte, sest neile sobib antud liivane pinnas väga hästi.

Raudrohud on ka ilusti kosunud ja kasvama läinud. Eks vahepeal ole ka vihma olnud ja see on ka arvatavasti kosumise üks põhjusi.
Siin siis harilikud kukeharjad, mis ise sai kasvataud. Need on küll ilusti kasvanud, aga ei kipu laienema
Siin üks puhmas ligemalt. Natuke need on ikka laienenud ka
Nõmm liivatee on ilusti kasvanud ja laienenud
Harilik söötreiarohi on ka ilusti kasvanud
See on siis kalju kukehari Helesinine vaip. Neid on mul ka veel lisaks aknalaual. Panin need juunis kasvama, sest tundus, et sellest mai kuus istutatud taimest asja ei saa. Aga näe, sai küll. Eks siis saab varsti lihtsalt kaaslasi juurde.
Siin siis roomav kukehari, mis sai Juhani puukoolist ostetud. Hakkab ka vaikselt kohanema ja normaalset kuju võtma. Eks see poti kasvatus venitab taimed välja ja õiges kohas hakkavad alles normaalset kuju võtma
Sidrun liivatee on nii kohanenud, et isegi on õitsenud nauke
See on see nurk kuhu istutasime eelmine kord kuuetised kukeharjad ja pujud ning mauklehe
Maukleht on kenasti kohanenud ja kasvama läinud. Loodame siis, et järgmine kord on ta juba suuremaks kasvanud
Liivakasti ees kasvab ka üks metsaline, mis õitseb seal ilusti
Siin ligemalt pilt sellest metsalisest
Keerasin pilgu meie rodode poole ja läksin kaema kuidas neil läheb. Paistsid täitsa korras olevat, ainult Falling Snow paistis nagu lehtede järgi vaadates kuival olevat. Teistel paistis olevat vett piisaval, nende lehed ei olnud rullis.
Siit need paistavad. Puhkuse ajal teeme vaate ilusamaks ja puhtamaks
See on siis Helgoland
See on Junifeuer. See on ilusti kasvama läinud. Ei tea kuidas a küll siis ka meie talve üle elab
Catawbiense Grandiflorum on ka ilusti kasvama läinud
Siin siis õnnetu Falling Snow
Hakkasin siis tasapisi tagasi auto poole liikuma, et siis autoga ka krundile sõita. Vahepeal tegin ka vahtra salus mõned pildid.
Lamba aruheinad, mis sai ise kasvaatud ja eelmine suvi istutatud
Roomavad metsvitsad ja väike igihali
Metsvits on isegi õisema läinud. Kuigi tegu on suhteliselt kuiva kohaga, siis ikkagi neile siin sobib.
See metsik roomaja on ka jõudsalt edasi kasvanud. Kui nii jäkub siis see mitmekordistab oma areaali
Üks mägisibulatest ka õitseb
Põõsasmaranad
Edasi siis sõitsin auto ja haagisega krundile ja pöörasin maja kohas otsa ringi ja üritasin siis haagist tagurpidi kohale ajada, aga ei õnnestunud. Helistasin Merlele ja siis sai kokkulepitud, et pühapäeva hommikul nad tulevad krundile, et siis fronteraga haagis paika lükata.
Tõstsin siis nodi auos välja ja otsustasin, et käina ka ära Põlvas. Aga siis astusin läbi naabrimehe juurest ja jäime hoopis mitmeks tunniks juttu ajama. Oleks kauemgi olnud, aga aeg surus peale. Jõudsin täpselt 17.02 Bauhofi uksele, aga siis selgus, et kell 17 pood suleti. Pidin siis turba ostu pühapäevaks jätma. Sõitsin tagasi krundile. Kaevasin siis augu valmis magnooliale ja tõin käruga oksa ja lehepuru põhja ning siis tõin metsa alt musta mulda ka peale. Tegin siis veel nipet-näpet ja sõitsin Võru poole. Jõudsin kella 10 ajal Võrru ja ega ma midagi eriti suutnud midagi teha. Sõin kõhu täis ja läksin magama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar