teisipäev, 6. september 2011

Töine pühapäev

Kuna laupäeval ei jõudnud me nii palju teha kui oli plaanis, siis tuli varakult tõusta ja Pärnale minna. Jõudsime kusagil kella kaheksa paiku kohale. Kõigepealt otsisime kohad neile kahele nulule ja siis ma hakkasin auke kaevama. Miina istutas vahepeal ära enda hariliku kikkapuu, mille ta oksast siin suve alguses kasvama pani.

See on siis hariliku kikkapuu põõsas, mille Miina suve alguses oksast kasvama pani

Kui augud olid kaevatud vedasime aukude põhjadesse komposti ja istutasime ära korea nulu ning halli nulu.
Halli nulu istutasime sinna vahtra salu lõuna serva remmelga ette. Seal oli ka see liiva hunnik, mis meil oli plaanis juba ammu laiali lammutada. See hall nulg jääb umbes 4-5 meetri kaugusele ebatsuugast.
Korea nulu istutasime rododendronitest paremale poole. Seal oli üks lagedam plats kus kasvas üks viga saanud tamm ja võsa ka. See koht jääb tulevikus majast näha ja kore nulust peaks jääma ilus vaade. Praegu muidugi vajab see koht ümberringi veel puhastamist, aga küll seda ka jõuab.

See on hall nulg. Kõrval on veel alles see liivahunnik, aga enam mitte kauaks. Paremale jääb siis umbes 4-5 meetri kaugusele see ebatsuuga.
See on korea nulg, mille istitasime siis rododest paremale. Praegu on veel seal ümberringi võsa alles, aga selle asja me parandame ka sügise poole ära.

Edasi istutasime ära kurereha Jolly Bee. Istutasime selle sinna kahe asalea vahele, mis seal kuuse kõrval on.
See Jolly Bee oli küll üks plaanimata ost, aga kuna ma pole seda enne kusagil näinud ja viimane kord Hansaplandis sattusime selle otsa, siis võtsime ära. Kes teab kuna üldse veel oleks saanud. Kahju ainult, et see nii kallis oli, ei saanud rohkem kui ühe taime osta.
Istutasime ka ära selle ainukese rõdule kasvama jäänud roomava metsvitsa Aure taime. Mõtlesime, et mis me sellest ikka siin enam hoiame. Arvame, et tal on seal teistega peenrs parem kasvada.


See on siis kurereha Jolly Bee asaleade vahel

Lõpuks oli siis meil istutada jäänud veel värdforsüütia Spring Glory. Otsisime kohta ja jäime kindlaks sellel kohale, mis mul kohe alguses oli pähe turgatanud. Istutasime selle asaleade kõrvale oleva kuuse vasakule poole, liivaksti ja kuuse vahele.

See on värdforsüütiast Spring Glory pilt kaugemalt. Ruumi peaks tal siin esialgu jaguma.

Siin siis pilt ka Spring Glory-st ligemalt. Jätsime selle toestusrõnga talle ümber kuna nii kui nii sellega midagi teha pole. Rõdul oli seda vaja, et ta liialt ei laiutaks.

Edasi istutasime ära värdforsüütia alla 20 krookuse King of the Striped sibulad ja kikkapuu ning ebajasmiini põõsa alla istutasime siniliilia ehk stsilla sibulad. Kummagi alla 10 sibulat.


Need siis läksid värdforsüütia alla
Ja need läksid siis ebajasmiini ning kikkapuu alla

Ja siis jõudis lõpuks kätte kord selle halli nulu kõrval oleva hunnikuni. Selle lammutasime laiali ja tassisin selle liivase mulla sinna uude okstest punututd peenrasse. See sihuke hea muld sinna põhja, laseb vett ka läbi.
Hunnik lammutatud võtsin käru ja läksin metsa sealt seda head musta mulda tooma tõin vist oma 5 kärutäit seda ära ja siis hakkas aeg pitsitama ning tuli asi lõpetada.
Katkusime maranate ümbert ära umbrohu ja andsime sügisväetist. Nendega peab ka nii tegema, et sügisel katkume umbrohu ära, paneme ajalehed mulla peale ja siis veama korraliku kihi multsi peale.
Väetasime ka teisi põõsadi sügisväetisega ja osa puid sai ka seda. Siis kastsime puid ja põõsaid ning asusime teele Tallinna poole.
Järgmine kord tuleme juba siis oktoobri kuus arvatavasti Pärnale. Varem ei kannataga kuidagi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar