reede, 27. juuli 2012

Aas kurereha

Sai siis siin käidud ringi ja pildistatud mõningaid aasa taimi. Siin siis üks neist, aas kurereha. Seda on siin palju ja sellel on ilusad sinised õied. Mõte liikus, et võiks seda ka katsetada Pärnal, aga probleem selles, et olevat lubjalembene ja meil ju seal hoopis hapupinnas. Kardan, et jääb seal kiratsema kui üldse kasvab. Samas proovida ikka tasub. Lisaks on veel ka kohati verevat kurereha, aga selle õied on väiksemad ja lillakamad, mitte sinised nagu aas kurerehal.

Aas kurereha 03Siin siis pilt ühest põõsast

Aas kurereha 02Siin siis pilt ligemalt. Ilusad sinised õied on

2 kommentaari:

  1. Meie kandis pole ma aas-kurereha näinud, aga ega ma väga rännanud ka pole. Suure grupina on ta ikka väga ilus. Kui tulime Hiiumaalt, siis oli teda teeäärtes massiliselt. Minul kasvab massiliselt just see lillaõieline verev kurereha ja panin tähele, et ta on päris hea pinnakatja ja on võimeline ka nt päideroo välja sööma.
    Proovida ikka võib, aga küllap annab hullult isekülvi

    VastaKustuta
  2. Ma arvangi, et põhjus on selles, et lõuna poole on muld happelisem. Verev kurereha on madalam jah ja pinda peaks see katma küll. Seda on ka seal jõe ääres küllaga. Õitsevad ka need kaks kurereha kaua.
    Jõe ääres kasvavd need koos kõrrelistega ja muude taimedega nagu jumikad ja teised koos ja vahel aitavad kõrrelised ka neil taevale ligemale pääseda. Mõni verev kurereha põõsas on mööda kõrrelisi ülespoole roninud.

    VastaKustuta