teisipäev, 30. august 2011

Augusti kuu Pirital II


Eelmisest kohast oma 50 meetrit edasi on üks koht kust saab vette minna. Seal on vesi suvit väga madal ja seda kohta saab nimetada koolmekohaks. Siin on pilt tehtud allavoolu.
Seal samas oli ka üks suuremat sorti põõsas aas-seahernest. See on üks levinud taime üle eesti, aga omapärane aasa taim ja tulevikus peaks see ka meie aasal olema.
 
Mööda teerada edasi kõndides avastasin ühest kohast valge iminõgeste põõsa
Siin olen jõudnud siis teerada pidi selle suurema raja peale. Pilt on tehtud siis sellest aasast, kus enne sai kõnnitud. Paremal, seal metsatuka tagant sai alguse see teerada. Taga kaugemal paistavad need kaks puud, mis seal keset aeda enne teistelt piltidelt näha olid.
Siin tehtud pilt samast kohast kus eelmine, aga nüüd siis vaadatuna teisele poole. Siit läheb see jooksurada edasi ja paremale läheb Botaanikaia rippsild.
See on siis rippsild. Sellest üle minnes on botaanikaaed ja seal üles mäkke minnes saab metsa. See rippsild taheti alguses maha võtta, aga õnneks siis terve mõistus võitis ja ümber TBA aia tehti teerada. Nüüd on tegelikult isegi olukord palju parem kui enne oli.
Mööda jõe äärt edasi kõndides on enamus ajast seal puud ja põõsad, aga mõne kohapeal on ka auke ja ühest neist paistab vastas kaldal jõe kohale koogutav hõberemmelgas. Vähemasti arvan, et seda see on. Ligemale ei saa minna, et uurida. Ilus pilt on.
See on veel üks aas, mis edasi kõndides tuli. Üks osa teerajast teeb tiiru ümber selle aasa ja tagapool on ka natuke näha seal teerajast natuke eemal olev infosilt. Päris taga on kõrgendikul asuv mets.
Siin tehtud pilt teerajast, mida mööda edasi kõnnime
See on ka üks koht, mis mulle siin alati meeldinud on. Siin on üks remmelgas kaardunud teeraja kohale
Pilt ligemalt sellest remmelgast
Enne seda remmelgat asub jõe ääres veel üks ujumiskoht. Siin on ka üks astang jões. Siin on ka vesi sügavam ja Martale meeldib siin ujuda.
Samast kohast pilt vastuvoolu
Remmelga alt edasi kõndides teeb teerada kaare. Tegelikult see teerada läheb pikalt edasi ja teine teerada keerab ära tagasi, et siis ümber aasa tagasi sinna rippsilla juurde suubuda.
Edasi kõndides jäi üks arujumikas silma. Millegipärast ei ole seda taime siin eriti palju
Samas kohas teisel pool teerada oli ka aasristik
Kohati kasvab heina sees harilikku härgaheina
See peaks siis olema aas-kurereha
Aas-kurereha õis ligemalt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar