pühapäev, 28. august 2011

Augusti kuu Pirital I

Mõtlesin siin üks päev, et meil on ikka väga hea koht sattunud elamiseks Tallinnas. Kohe siinsamas on meil matkarajad ja rippsild kust saab üle jõe minna ning metsas "hulkuda". Aga siin pool jõge on ka väga ilusaid kohti ja nurmesid. Erinevatel aastaaegadel on seal ilusaid vaateid olnud.
Vot ja siis mõtlesin, et jäädvustaks ka midagi, et kunagi siis hea meenutada. Kes teab millal me siit ära lähme ja siis on mälestuseks pildid ka olemas. Tegelikult oleks juba vaja olnud varem pilte teha. Ühe lagendiku peal kasvasid mitu aastat tagasi nurmnelgid, aga see aasta neid polegi. Väga kahju.
Võtsin siis fotoka siin Martaga jalutamas käies kaasa ja tegin mõned pildid.

Selline vaade avaneb kui kõndida alla mäest ja suubuda siis sillast paremale jäävale lagendikule
Edasi minnes saabub teeraja hargnemis koht. Siin on keset lagendiku üks ilusa võraga puu. Ma pole lähedamalt uurima läinu, et mis puu see selline on. Aga kevade lõpus panin tähele, et keegi on selle puu võra altpoolt harvendanud, mis iseenesest on hea. Ei tea, kas see on niitmise pärast või keegi hoolib sellest puust
Vasakut rada pidi edasi minnes läheb see rada põõsastiku ja sealt läbi minnes avaneb selline vaade. Seal on üks ujumis koht, mis on tuulevaikses kohas ja aeglasema veega. Vasakul edasi asub juba väike astang ning seal vee vool kiireneb
See on siis see väikene astang
Kui seal põõsastikust välja tulla ja paremale suunduda siis jõuab teise ujumis kohani. Sealt avaneb selline vaade sellele nurmele siis teiselt poolt
See on see teine ujumiskoht. Siin on tekitatud suurem astang ja sellega ka sügavama veega koht. Perv on siin kõrgel ja siin on ka näha millest pinnas koosneb. Allpool on näha sinise savi kihti. Jõe tagumises servas tekkis see aasta kevadel üks saar. Vüi kui see eelmine aasta seal oligi, siis oli see ikka küvasti väiksem.
Siin pilt sellest astangust ligemalt. Huvitav vaadata kuidas vesi vaikselt voolab ja siis korraga muutub "pööraseks". Selliseid astanguid on seal jõe peal veel tehtud. Eks see ole kasulik ka, sest nii seotakse hapniku veega ja see on elule vees hea.
Osa aasast on õleni kollane. Juuli teises pooles hakkas õitsema sarik-hunditubakas, mis muudab selle aasa üleni kollaseks. See on ka üks tore aasa taim, mis peaks meil aasal olema.
Tegin selles astangust ka ligemalt pilti. Siin on hästi näha see üleminek.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar