pühapäev, 30. oktoober 2011

Ilusa sügise lõpp

Kolmapäeval oli ilus ilm ja soe ning ma otsustasin, et teen veel mõned sügisesed pildid ürgorust. Kuna selle ilusa sügise lõpp juba paistis siis oli see ka vist õige otsus. Nädalavahetusel, laupäeval, oli hoopis teine vaatepilt. Tuul oli selleks ajaks juba enamus puida lehetuks teinud. Laupäeval oli juba hoopis masendavam vaatepilt, enamus metsa oli ühtlaselt hall. Nii jääb see siis vähemalt kuuks või isegi rohkemaks. Oleneb siis sellest kuidas see talv seda lund tuleb. Mina loodan, et ikka lund tuleb ka piisavalt muidu on ikka väga masendav. Eriti masendav oli palju aastaid tagasi see kui jõulude ajal oli maa must ja sadas vihma. Sellist talve ei taha kohe kuidagi. Liiga palju lund pole küll hea, aga ikkagi parem kui must ja porine maa.
Aga soe on see sügis täesti olnud nagu ennustati. Siinkandis on olnud koguaeg plussis ja homme on juba viimane oktoobri kuu päev. Kusjuures ilmateade lubas veel, et järgmine nädal algab soojema ilmaga ning kohati isegi 12 kraadi plussi päeval. No see on ikka tõesti soe sügis. Aga siin siis pildid pirita ürgorust.

See on majade juures olev tammikust järgi jäänud osa. Vanasti oli siin suur tammik olnud.
Osa kaski olid veel ilusad kollased
Siin siis pilt nendest tammedest teise nurga alt, kase kõrvalt, mis oli eelmisel pildil
Üks üksik sõnajalg lisab natuke värvi sellesse halli massi metsas
See on magesõstra põõsas sügisvärvides. Magesõstra põõsad on just sügiseti ilusat ja väljapaistvat värvi.
Siin siis pilt erinevates värvides puudest. Need pronksikarva lehtedega tammed on ikka väga ilusad. Vasakul on natuke näha üht lehist, mis vist ei kavatsegi sügisvärvust võtta. Siiani on see roheline.
Tegin tee ääres, siis pildi ka ürgorust. Taga on näha natuke ka seda nurme, kus sai septembri kuus pilte tehtud ja seda sama kohta pildistatud, kust praegu sai pilt tehtud. See valge maja on selja taga.
See on siis see septembri kuu pilt teiselt poolt
Selline näeb siis see nurm välja sügise lõpus, parajalt hall on vaatepilt
Need kollased on pajud jõe veeres





See on vaade Tallinna botaanikaaiale
Ja sellega siis see ilusam osa sügisest ongi otsas. Jääme siis ootama ilusat talve algust. Head sügise jätku!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar