neljapäev, 14. märts 2013

Talv kestab

Pühapäeval oli väga ilus ilm nagu siin viimasel ajal ikka. Päike säras ja taevas oli pilvitu. Aga kui aus olla siis kevade tunne kadus ära, sest lund on hoopis juurde tulnud ja külma kraadid on ka suuremad kui jaanuaris ja veebruaris. Vähemalt nii on siin meil Pirita-Kosel. Paistab, et ega talv tõesti taeva jää. Tuleb lihtsalt hiljem. Aga ega kui aus olla, siis märtsi kuu polegi olnud tegelikult lumevaba kuu, vähemasti mina küll eriti ei mäleta. Aga et nii külmaks nüüd läks, vot see on natuke teisiti. Eelnevatel aastatel on siin lund jagunud isegi aprilli kuusse.

Kui metsas ringi jalutada, siis ainuke asi mis kevade hõngu meenutab on see, et linnud laulavad. Tegin siis pühapäeval pilte ka.

01

Nagu näha, päris pilvitu taevas ka polnud. Mõni tuustak ikka hõljus

02

Siin on näha kuidas päike on kõvasti üle jõe pervel lund sulatanud. Kuhu ikka päike peale paistab, seal see ikka sulatab küll

03

Kuna talv on olnud heitlik, siis on jõe peale moodustunud selline kuumaastik rüsijääst mille peale on siis nüüd lund sadanud. kohati siis paistab ka vett

05

Ma tean, et paljudel on sellest lumest siiber ja ma praegu traumeerin selle pildiga osasid, aga see pilt mulle nii meeldib. Just see kuidas päike sillerdab selle valge lume peal. Oleksin pidanud tegelikult veel ligemalt pilti tegema, aga see meie päevi näind seebikas ei tee eriti ligidalt häid pilte

09

Pajudel ka urvad peal

11

Ligemalt ka pilt

13

Sihuke koobas siis koos purikatega

16

See koht minu mäletamist mööda polegi see talv täielikult ära jäätunud

17

See on siis juba tuttav tegelena

19

Kontpuudest ka siis pilte. Nemad on siis seal õle jõe botaanikaaias

21

Hundinuiad ka lennutavad oma seemneid laiali

24

Tegin ligemalt ka pildi

Sellega siis seekord lõpetan. Eks aprilli kuus saan siis juba ka Pärnalt pilte teha ka. Aga seniks jõudu ja jaksu, ega see kevad enam kaugel pole.

6 kommentaari:

  1. Kui mõelda neile külmadele hommikutele, siis on ju hea, et taimedel tekk peal on. Küllap see kevad ka tuleb, kui aeg käes. Liiga vara polegi hea.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on tõesti hea, et seda lund jagub. Nii taimedele kui minu sugusele "lumeinimesele". Mulle see lumi meeldib rohkem kui see et maa oleks lage ja porine. Ega kui lumi märtsis ära sulaks, siis rohi ei tärka ju ikkagi varem.

      Kustuta
  2. Sina võid muidugi ise imetleda pilti, millel su vaimusilmas elustub lume sädelus, kuid need hundinuia-koorumised on tõeliselt vahvad! Ja veel on tore et näitad sama jalutusrada läbi erineva aja. Jõudu koolitarkuse taga ajamisel. Peab küll mainima, et Tsiil seisab rohkem rahvahariduse külvamise eest hea, aga sinu koolimuljetest ei ole palju su lehele jõudnud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ära jama, sa suurenda ikka pilti ja on ikka ju sädalust näha. Aga seal jõe ääres on igati hea jälgida erinevaid aastaaegasid. Ja on niisama ka tore jalutada. Eks see on ka üks vähestest asjadest mida me siit ära kolidas taga igatsema alguses hakkame.
      Sedand küll, et Tsiil jagab tarkust rohkem, aga ma lihtsalt ei oska praegu midagi nagu konkreetselt jagada. Vahepeal oli aega ka vähe ja ma olin siin pea kolm nädalat mingi viirusega ka nakatunud. Samas on mul vaja koolitükke teha ja lisaks siis on vaja ka korterit remontida. Nüüd kui veel hooaega pihta hakkab, siis on ajaga puhta jama. Pean ju iga 2 nädala tagant siis Pärnal käima, vaja teha peenrad ja siis neid jälgida ja pildistada kooli jaoks. Lisaks aprillis on mul kohe nädala kooli ja siis kohe nädal jutti ka veel praktikat. Aga mul ka sulle ja ka teistele küsimus. Nimelt ma sain siin tasuta vanu savipotte, kas ei taha midagi. Need ei ole nüüd nii väga suured, aga näiteks maitsetaimede jaoks täitsa parajad. Ma pean need siin keldrist eest ära viima ja viin osa ära lõunasse.

      Kustuta
    2. Kuhu praktikale sa lähed? Ja mis sul iseseisev teema on?

      Kustuta
    3. Ma lähen nädalaks ajaks kohe peale kooli Hansaplanti. Ma arvan, et tegelikult kusagil puukoolis oleks võib olla natuke rohkem erinevaid asju praktiseerida, aga aeg ja asukoht panevad ka piirangud ette. Tegelikult taheti juba märtsis mind, aga ma ei saa tööjuurest puhkust sellel ajal.
      Iseseisva töö puhul läksin ka "raskemat teed" pidi ja valisin multsi teema. Ehk siis kolme erineva multsi mõju ühele populaarsele suvelillele. Mul oligi probleem, et ma ei saa ju iga nädal kaemas käija, aga 2 nädalat pidi ka täitsa ok olema. Samas on see ka minu jaoks palju kasulikum kui rõdulillede kasvatamine.

      Kustuta