laupäev, 27. detsember 2014

Jõulukuu Krootusel

Vahepeal tegime tööd, aga pilte ei teinud. Aga 11 detsember oli siis see oodatud päev, millal uued aknad paigaldatud sai. See oli üks tähtis etapp, mis enne korraliku talve tulekud oli tarvis ära teha. Ka oli see hea sellepärast, et meil põrandad veel tegemata.

01

See on uus köögi aken. Ka sai enne ilusti see akna pealne osa kinnitatud ja soojustatud.

02

Siin pilt tehtud köögist elutoa poole. Ka on näha, et oleme seina karkassi valmis ehitanud. Üks igavene jama oli ka ehitusmaterjalide ära mahutamisega. Ei saanud ju neid akende alla ladustada enne kui uued aknad ees. Nüüd seda muret pole.

03

Vanad aknad ootavad utiliseerimist. Alguses mõtlesin, et transpordin need jäätmejaama ja siis seal eraldan klaasid raamidest. Aga kuna see jäi väga halvale ajale, siis peale ühe akna tegemist loobusin ja panime aknad koos klaasidega ehitusjäätmete konteinerisse. Asi selles, et see jäi pimedale ajale ja ka sadas lörtsi ning lisaks oli just see tormine õhta. Kui üks aknaklaas konteinerisse viskamisel käte vahel pooleks läks, siis mõtlesin, et aitab. Kellele seda vaja on, et ma seal veel vereloigus klaasi konteineri kõrval leban.

04

Siin uus elutoa aken…

05

… ja siin uus magamistoa aken. Me tellisime nii, et keskmine ruut ei käi lahti ja äärmised käivad. Aknad tulid küll kallimad, aga nii saab aknaid pesta paremini ja pääseb ka ehituse ajal akna paledele ligi. Osadel naabritel on ainult keskmine ruut tehtud lahti käivana ja see just kõige parem variant pole. Pildil ei paista kuigi laiad need, aga on ikka küll ja keskmist klaasi peab kahelt poolt pesema.

06

Siin siis alustasime köögi poolt villa ja kipsplaatide paigaldamist.

07

Teine pilt ka. Siin on näha ka, et põrandale sai paigaldatud prussid. Probleem oli selles, et paneelide kõrguste vahe oli ikka väga suur, 50-60mm. Sinna poleks saanud otse põrandale karkassi ehitada. Ajasime põranda siis prussidega ühte tasapinda ja sinna paigaldasime karkassi.

08

Paigaldasime tugevduseks karkassi OSB plaadid. Minu soovitus on, et ikkagi parem oleks paigaldada kaks kihti kipsplaati selle asemel. Eriti kui ise seda tööd ei tee. Siis kindlasti selline jama ära ei tasu. Tööd on palju rohkem ja ajakulu ka ning töömees tahab rohkem raha saada. Kuna meie paigaldasime ühekordse kihi kipsplaate, siis sellepärast panime ka tugevduse kohati taha. Kuna OSB on kallis, siis ei tahtnud tervenisti panna ja panime osaliselt.

10

Villa ka seina ikka.

11

Enne pühi saime siis seina tehtud. Tegelikult oli juba enne seda väsimus peal ja asjad ei sujunud enam nii nagu tahaks. Eks see pime aeg ka omakorda väsitab. Mulle ei meeldi kuidagi novembri teine pool ja detsember. Siis on pime aeg ja lisaks ka lund pole ning üks hall ja sompus aeg.

13

Köögi poolt ka pilt siis. Palju valgemaks tegi küll. Mis siis veel kui see valgeks värvida. Siis peab päikeseprille kandma.

Vahepeal tulid siis pühad peale ja me pole Krootusel käinud. Võtsin ka nädalakese puhkust ehk siis saan 28 detsembrist kuni 5 jaanuarini pikad päevad seal rabada. Üks päev saaks isegi veel öö ka rabad. aastavahetuse saaks ju seal vabalt madistada. Nii kui nii igalpool käib üks paugutamine, mis mulle üldse ei istu. Meil ongi nii, et kui inimesed küsivad, et kas koer ei karda ilutulestikku, siis vastus on, et Martale see probleem pole, aga peremehel küll. Üks aasta ma seal Tallinnas vihastasin ikka väga. Kuradid kukkusid juba peale 10 õhtal paugutama, ma kurat tahtsin natuke tukkuda ja siis ehmatati üles. Oleks siis midagi vaadata, aga põhiline mis on, on toss ja hais. Rakette eriti ei näe kui kaugemal ei ole. Mulle meeldivad need kallimad variandid, kus professionaalid lasevad kaugemal kahuritest. Selle vastu pole mul midagi. Aga see läbisegi paugutamine, see mulle ei istu. Ma olen vaadanud, et kui kuskil 200m kaugusel olla, siis isegi osa neist odavamatest täitsa “kärab”. Aga kui sa oled 20-50m kaugusel, siis ei näe eriti midagi ja lisaks on lärm ka suur. Aga see selleks.

Otsustasin, et teen reedese päeva puhkepäeva. Seda enam, et kaks päeva on siin külas käidud ja mööda Eestit sõidetud. Tahtsin täna siis Espakis ära käija ja päeva peale Krootusele minna, aga ilm keeras ära ja ei ole seda sõitmise isu kui lund tuiskab. Tööd teeks kui keegi Krootusele viiks. Aga nüüd siis hoopis kirjutasin päevikut ja see ka läks asja ette. Eks siis homme saab minna ja natuke tööd teha jälle. Eks ma siis üritan siis siia kirja panna mis jälle tegime ja ka pilte teha. Seniks ilusat talve ja head aastavahetust! Naudime seni lund kui seda veel on. Ilmateada jälle “hirmutab” sooja ilmaga ja seega lägaga. No ei istu mulle selline talv. Päikest ja lund paluks. Külma võiks ka olla, plussi ei taha enne märtsi lõppu.

4 kommentaari:

  1. Ilusat talve nendele, kes seda naudivad :). Mina kahjuks nende hulka ei kuulu. Aga positiivne on see,et päev-päevalt hakkab valgemaks minema ja päevad muutuvad pikemaks.

    VastaKustuta
  2. Rõõm teist jälle lugeda! Põhjalik töö nagu sinu puhul ikka. Olgu sul ja sinu perel palju jõudu ja hääd õnne veel vanal aastal ja teist sama palju uuel aastal!

    VastaKustuta
  3. Ära päris aastavahetusel ka tööd raba, nautige ka vahepeal :D siis hakkab kõik jälle ludinal minema :D

    VastaKustuta
  4. Sa oled selle poolest haruldane inimene, et plaanid oma suure elumuutuse nii pikalt ette ning siis jätkub veel kannatust ja õhinat oma plaane läbi viia läbi mitme aasta ja mitmes etapis.Õige inimese oled ka kõrvale leidnud, kes su hullude plaanidega päri on ja oma käedki külge paneb. Jõudu ja rõõmu teile valitud teel!

    VastaKustuta