esmaspäev, 27. juuni 2011

23 juuni

Kuna meil mõlemal Miinaga oli neli vaba päeva, siis otsustasime, et läheme Pärnale jaanipäevaks. Startisime siis neljapäeva varahommikul ja nagu ikka kulgesime mööda Piibe maanteed.
Ma olin varem juba ära tellinud Aiasõbrast taimed ning siis enne Tartut pöörasime ära ning suundusime Tallinn-Tartu maanteele. Lõpuks jõudsime Laevale välja. Seal siis põrutasime edasi Aiasõpra ja vaatasime natuke ringi, ajasime natuke juttu ja soovisime häid pühi ning sõitsime koos taimedega edasi siis krundi poole. Seekord jõudsime kusagil kella 11 paiku krundile. Laadisime asjad ja taimed maha ning läksime Põlvasse, et seal keha kinnitada ning ka turvast ning koorepuru osta. Punud täis ja nodi käes, sõitsime tagasi krundile.
Otsustasin, et teen siis kohe ära ka mõned pildid enne kui tööga pihta hakkan.
Kuna meil oli plaanis seekord ära põletada võimalikult palju neid oksi ja kände siis alustasimegi lõkkega. Alguses vedasin mõned kännud eestpoolt, sealt kolmnurgast ja siis lisasin ka oksi ning tegin tule üles. Kuna vahepeal käisid tuuleiilid siis ei teinud suurt tuld. Need oksad, mis seal liivaplatsil hunnikus olid, olid ikka väga kuivad. Põlesid nagu mühinal, vahel ei jõudnud nii kiiresti peale tassida kui vaja. Kuna Miinale ei meeldinud lõkke juures, siis ta läks tühja tünniga sinna taha mülgas number kaks juurde ja laadis selle täis. Käisin siis ka seal ja tõime siis täis tünni ära.
Vahepeal siis viskasin jälle oksi lõkkesse ja siis kaevasin ära augu Catawbiense jaoks ning istutasime selle siis vahepeal ära. Ma istutasin selle sinna Helgolandi taha, vasakule poole. Ta ju suuremat kasvu ka. Õhta poole, aga üks moment nagu sõrme nipsu peale saabus tuulevaikus ja päikese paiste. No siis ma hakkasin andma hagu, et lõke suuremaks saaks.
Õhtal siis kustutasime lõkke ja laadisime osa lilli, mis olid Merlele mõeldud auto peale ning läksime Räpinasse. Viisin Merlele oma kasvatatud nõmm liivatee ja ühe mauklehe ning mõned sarvkannikesed ning hosta, mis sai ostetud talle Tallinnast. Istusime ja kärsatasime liha seal ning peale 9 startisime Võru poole.
Selline nägi siis välja liivakast
Kalju kukehari on ka suuremaks kasvanud selle pooleteise nädalaga
Üks karpaadi kellukas oli isegi õitsema läinud. Sellistes oludes isegi
Natuke kõrvalpool on veel kaks kellukat, mis valmistuvad õitsemiseks
See on siis Falling Snow. Võrsed on selle ajaga päris hästi pikkust visanud
Ka Helgoland on jõudsalt kasvanud
Siin ma lihtsalt pildistasin kase noorendikku, mis jääb siis sinna lõuna poole. pildi pealt ei ole eriti aru saada, aga tegelikult on see ikka kõvasti hõredam kui eelmine aasta, sest võsa on maha võetud
Siin veel üks pilt sellest noorendikust
Üks mägisibulates hakkab varsti õitsema. See on see koht seal vahtra salu lõuna servas
See Pirita jõe äärest saadud kukehari on ka ilusti kasvanud
Metsvitsad on ilusti kasvama läinud, aga ikkagi on neil seal liiga kui. Ei tea kuidas nad juuli kuumusega seal hakkama saavad. Aga õnneks Vahtrad varjavad otsese päikese ära ja see peaks natuke päästma
Siin on siis näha kuidas maltsad ümbritsevad maranaid. See on seal kahe tee vahelises kolmnurgas
Siin on siis näha need noored vahtrad, mis varjavad päikest maranate eest. Need peavad minema. Nii kui nii on seal kõrval üks suurem vaher ja tema jääb alles

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar