pühapäev, 26. juuni 2011

Sügis 2010

Järgmine Pärna krundil käik oli juba 10 september. Kuigi siin Tallinnas olid puud juba värvilisemad, siis seal krundile meie vahtra salu küll veel seda polnud. Ka olid ilusti kasvama läinud taimed, mis augusti kuus sai istutatud. Ka käisime koos metsakonsulandiga läbi metsa. Tema soovitas tagumise osa (eraldis 5) jätta looduslikule uuenemisele, sest seal hakkab kasvama hall lepp ja hiljem ka kuusk.
Ka soovitas konsulent teha eraldisel 12 võsapuhastust ja tagapool ka veel harvendusraiet. Võsaraiumise kohapealt olin ma juba Üloga kokkuleppinud, et kunagi sügisel teeb ta selle ära.
Konsulent palus ka pärast raieid ta tagasi kutsuda, et siis saab ta veel nõu anda.
Ahjaa, augusti kuus sai sisseantud ka avaldus, et ennast valla elanikuks registreerida ja seda ma ka nüüd olen.
See on looduslikult kasvanud roomav taim, mis kasvas seal kuuse all, mille me Üloga maha võtsime. See kuusk tuli maha võtta, sest oli juba ühele poole kaldu ja oleks kunagi nii kui nii murdunud
See on vüike igihali, mille tõi meile Miina töökaaslane ja me istutasime selle augusti kuus krundile. See on täitsa ilusti kasvama läinud ja tunneb ennast hästi seal. Kuigi me istutasime selle sinna ajutiselt
Need on lamba aruheinad, mis ma ka kiiruga augusti kuus istutasin. Need on ka ilusti kohanenud 
Kiiruga tegin ka mägisibulatele ühe liivahunniku ja istutasin need augustis ära. Need on ka kasvama läinud ja lisaks see kukehari ning ka üks kohalik, nõges tuneb ennast siin hästi
Käisin korra ka Henri sünnipäeval krundilt läbi ja tegin paar pilti. Nüüd olid juba ka seal vahtrad võtnud sügisvärvid.


Järgmine käik Pärnale oli 16 ja 17 oktoober. Siis viisin ka ema krundile ja ta nägi lõpuks seda. 17 oktoobril istutsin ära ka põõsasmaranad, mis me saime odavalt kätte. Eks see oli üks spontaanne ost, aga mis teha. Eks me saame need siis ka mujale istutada kui neile praegune koht ei sobi.
18-22 oktoober käis Ülo krundil ja võttis maha siis võsa. Tal sattusid olema just need kõige vesisemad ja tuulisemad ilmad.
Käisime Miina ja Martaga 13 novembril krundil ning vedasime siis kokku neid võsa oksi. Just laupäeval oli väga vihmane ja kole ilm ning pühapäeval ilus ilm, aga kuna pähapäeval sõitsime tagasi saime ainult pool päeva tööd teha. See ilmataat ikka oskab vahel kiusata meid. Aga mis teha, ilma vastu ei saa, peab leppima.
Kaoli vahepeal meile ära toodud see kruusa hunnik sinna truubi peale, aga see oli nii vedel, et vajusime juba jalgadega sinna sisse. Nii, et autoga päris ligi ei saanud.
Ka märkisime me maha majaplaani ja siis selgus kurb tõsiasi, selline plaan ei kõlba kuidagi. Sissepääs jääb kuhugi nurga taha ja metsa poole. No kuidagi ei sobi nii. Aga mis seal ikka, tuleb uuesti sellega tegelema hakata. Sellepärast ongi hea kui saab vaikselt asjaga tegelda, siis tulevad välja kõik probleemid enne kui kui ehitama hakkame. See kiiruga ehitamine ei kõlba kuhugi. Kindlasti on palju inimesi kes minuga ühel nõul pole. Aga ma olen näinud ja kuulnud küll neist vahepealsetest kiiruga tehtud majadest, millega nüüd on suured probleemid. Meie ehitame maja ikkagi kogu oma eluks ja sellepärast parem asjaga paberil kauem tegeleda kui hiljem kahetseda.
Pilte ma ei teinud, sest polnud eriti midagi pildistada. Rohkem me ka sellel aastal Pärnal ei käinud, sest polnud aega ja lisaks saabus lumerohke talv ning ligipääs oleks olnud väga raske.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar