pühapäev, 4. märts 2012

Enne ja nüüd III - Maja asukoht

Jätkame siis seda "sarja". Nüüd teeme juttu natuke sellest kohast kuhu tuleb maja. Kui ma esimest korda seal alguses käisin, siis oli seal päris suur rägastik. Aga kuna see koht oli kõrgem ja kallak on lõunasse siis oli see minu silmade järgi väga sobiv koht. Ega ongi tegelikult raske aru saada enne kui on väheke lagedam see ala. Aga mina sain juba alguses aru ja see oli ka üks põhjus miks me selle krundi ostsime.
Kui krunt oli ostetud, siis saime me alles aprilli kuus sinna vaatama. Esialgus olid siis seal läbi segi oksad, kännud ja vanad puunotid. Eks meile oli kohe selge, et tööd saab olema palju palju. Aga see meid ei kohutanud.
Suve puhkuse ajal siis sai alguses kui me krundile läksime juttu tehtud Andrusega ja ta andis kontakti kellega saaks kokkuleppida suure kopa suhtes, et siis see tuua sinna seda maja kohta puhastama. Väike kopp ei oleks seal paljusid asju teha suutnudki ja kopajuhi sõnul oleks tema väikse masinaga palju rohkem aega kulutanud. See pidas täiesti paika. Suur kopp tegi praktiliselt ühe päevaga enamuse tööst ära. Iga tunniga vaatepilt muutus.
See eelnev siis toimus 2010 aastal. 2011 aastal sai kevadel siis rajatud sinna katsepeenar katusekatte materjalidega. See sai hüüdnimeks ka liivakast. Siis sai rajatud ka kompostikast ja juuli kuus kaevati meile ka kaev. Samal ajal saime ka krundile veel elektrikapi. Samas võttis loodus selle aastaga palju tagasi sellest liivaplatsist. Majakoht ise oli veel täiskasvamata, aga vahtrasalu poolne ots oli juba täis rohtu ja ka mujal platsi servades vaikselt tungis peale hein ja malts. Isegi liiva peal hakkab midagi kasvama, loodus tühja kohta ei salli.
Aga nüüd siis jätkame piltidega:

Selline nägi välja siis maja koht 2010 aasta aprillis. See pilt on tehtud selle parempoolse tee servast. Siin on ka natuke näha seda auku, mis seal siis oli.
See pilt on tehtud ühe kännu otsast, neid seal ka jagus. Paremal jääb siis eelmise pildi pildistamise asukoht.
See pilt on tehtud sama koha peal, aga vaatega siis kagusse ja siin on veel alles kaks kuuske. See parempoolne kuusk läks likvideerimisele.
Sama kohapealt on tehtud veel üks pilt vaatega enam vähem selle koha peale, kus saab asuma maja. Vasakul on nüüd seal kännu kohapeal see liivakast.
Siin on pilt tehtud vaatega vahtrasaku poole. Selle kollase lindiga tähistatud puu taga asub nüüd kaev.
Veel üks pilt sellest maja kohast aprilli kuus.
See pilt on tehtud augusti kuus ja peaaegu sama kohapealt nagu esimene pilt. Taga on näha see vaher, mis esimesel pildil ka taamal paistis.
Selline nägi siis see rägastik välja augustis. Aga enam mitte kauaks.
See pilt on tehtud teiseltpoolt maja kohta, vaatega sissesõidu tee poole.
Siit vaade siis vahtrasalule mööda seda vasakpoolset teed. Vasakul on need kaks kuuske.
Siin nüüd asub liivakast.
Ja siis juhtus selline asi. Käis kopp, tegi päev otsa tööd ning oligi plats puhas. Vasakul taga on siis see üks alles jäänud kuusk. Eespool asub nüüd kaev.
Selline lage plats oli siis alguses. Taga on vahtrasalu.
Vaade platsi kagu servast vahtrasalule.
Selline nägi siis välja vaade maja kohale vahtrasalust. Seda kõverat puud enam nüüd pole ja sellest paremal on nüüd kompostikast.
See on hea pilt sellest maja kohast. Taga on siis see vaher, mis natuke kehva välja näeb, sest see on kunagi vigastada saanud. Siis veel rohi ja malts ei vohanud.
See pilt on tehtud juba 2011 aasta mai alguses. Siis sai tehtud valmis see liivakast.
See pilt siis tehtud suunaga lõunasse.
Juuli kuus saime siis ka kaevu. Paremal pool on kompostikast mille me ka kevadel "punusime".
See pilt on tehtud selle liivakasti juurest suunaga tee poole. See peaks olema kirdes.
Pilt tehtud 2011 aasta septembri alguses. Kaevule sai ka ajutine kaan peale tehtud, et prahti sisse ei lendaks ja eespool on ajutine grillimise koht. Seal tegime puhkuse ajal ule peal süüa. 2010 aasta sügisel oli selle koha peal veel lage liiv, aga nüüd juba "murrab" loodus peale. Aga see pole nii hull kui võsa.
Sellega ma ka selle jutu seeria lõpetan. Loodan, et siis märtsi lõpus kui ma sinna lähen, siis on ka lumi vähemaks sulanud ja saab ka häid pilte teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar