reede, 18. mai 2012

Emadepäev Pärnal

Sättisime siis kolmekesi end pühapäeva hommiku poole teele. Ilm oli ilus ja sõita oli hea. Kuigi alguses oli meil plaanis Luual peatus teha, et seal siis mõisapargis ringi jalutada, siis kellegil oli teine plaan. Nimelt Palamuselt keerasin kollase, ringi suunamise märgi järgi ära. Alles hiljem hakkasin vaatama, et midagi on mäda. Kuradimused suunasid mind sinna kuhu ma minna ei tahtnd. Kuna ma pole Luual eriti palju liigelnud, siis ma seda ka kohe tähele ei pannud. Aga mis seal ikka, teeme siis teine kord selle jalutuskäigu.
Kuna Luual ei teinud me peatust, siis Pärnale jõudsime plaanitust varem ja jäi aega ka tööd teha. Kuigi alguses meil see plaanis polnud. Alguses siis "kunkasime" ringi ja tegime pilte ning siis tööriided selga ja tööle. Ilm oli jälle palav ja vett läks palju. Tõstsime siis taimed auto pealt maha ja kastsime neid ning läksime siis rododele kohta rajama. Jõudsime üllatavalt palju selle õhtuga teha. Aga õhtul siis lõikasime emale mõned tulbid ja nartsissid ning sättisime end Võru poole teele.

Põõsasmaranad olid küll natuke rohelisemad, aga areng on olnud väike. Ju siis ikkagi probleemiks on happeline pinnas, mida ma ka kartsin. Kuigi Järvseljalt öeldi, et see ei tohiks probleem olla.
See on see vahtra salus olev peenar, mis on poolik ja kuhu oleme siis ajutiselt taimi istutanud. Selle peab ka suvepuhkuse ajal valmis tegema, et saaks siis plaanide, mis sinna lõpuks tuleb. Praegu on seal lamba aruhein ja roomav metsvits Aurea ja siis veel karpaadi kellukad.
Metsvitsa vahele on ennast poetanud ka üks sarvkannike
Üks nartsiss oli veel vana koha peale jäänud ja õitses seal
Väike igihali õitses ka ilusti
Asalea Golden Lights pungad
Gibraltaril on ka mõned pungad alles jäänud
Tulbid hakkasid ka pühapäeval vaikselt õitsema. Need tulbid olid varem selle vahtra salu peenra kohas maas. Need saime tasuta 2010 aastal ja olid ära viskamisel.
Nartsissid aga vaikselt lõpetasid. Need sibulad saime ka tasuta ja olid ära viskamisel
Asalea Golden Sunseti pungad on ka ilusad
Vaade siis pühapäeval rododele. Tamm nende kohal on ka veel roheline, aga mitte kauaks. Teisipäevane öökülm tegi tammedele 1:0. Junifeuer näeb eriti "närune" välja. Järgmine kord ma potistan selle ära ja lõikan maha, et uusi võrseid saada.
Junifeueri pungad paistsid küll ilusad ja kõvad, aga ega need vist puhke
Siin siis pilt sellest piipheinast. Kuigi see nii väga karvane ei näinud olevat, siis kohati karvu oli, seega peakssee olema Mets-piiphein. Selle istutasime ka ajutiselt sinna punutud peenrasse.See jäi ette ja pidi ajutiselt kuhugi teise kohta tõstma.
Liivakast on ka juba ilus roheline ja halli ka sekka. Raudrohi kuramus vohab nii mis kole. Selle ma istutan seal kastist osaliselt välja, las vohab siis lagedal ja katab pinda. Lisaks see veel õitseb suve teises pooles ilusate roosakate või lillakate õitega.
Siin siis kolm laiutajat liivakastis. Vasakul nõmm liivatee, taga hallikas harilik kassikäpp ja ees on harilik söötreiarohi. Hea on nüüd vaadata kuidas seemnetest on saanud ilusad taimed. Isegi kui sai valel ajal istutatud ja neid tabase eelmine kevad öökülm kohe.
Need on hariliku kukeharja taimed, mis sai ka seemnest kasvatatud. Praegu on need veel punased, aga loodame, et ikka lähevad roheliseks ka.

2 kommentaari:

  1. Mulle tundub, et räägitagu mida tahes põõsasmarana vastupidavusest, armastab ta niiskemaid olulisid. Minu omad elavnesid peale ümber istutamist märgatavalt. Lehed läksid priskemaks ja õisi tuli rohkem.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on ka selline tunne, et ikka päris kuivas ta nii ilus pole kui parema mullaga pinnases. Kuigi me panime "kaasavaraks" seal ka komposti ja kanakakat, siis veepuudus vist ikkagi "kummitab" neid tõesti. Eks näis, kas siis tulevikus tuleb kuhugi mujale neid istutada. Me tahtsime tegelikult sinna ette sihukese kolmnurga rajada nendega, kus on neid palju ja kui õitsevad siis on neist sihuke ilus suur saar. Aga ootame ja vaatame.

      Kustuta