esmaspäev, 27. mai 2013

Koolinädal

Eelmisel esmaspäeval algas meil siis jälle sess Räpinas. Minul pilte pole, sest ma tavaliselt olen süvenenud õppimisse ja eriti fotikat kaasas ei kanna. Aga meil oli see nädal väga huvitav, sest enamus ajast olime õues ja tegelesime palju praktilise tööga. Esmaspäev hakkas kohe saagimise ja kruvide keeramisega. Kuigi ma olen seda teinud vabal ajal ka oli seal huvitav, lihtsalt mulle meeldib see töö. Mulle oli see lihtne, aga naisterahvastele eriti mitte. Me meestega saime enam vähem hakkama, aga naistel oli ikka tükk tegu. Järgmine kord siis hakkame hindele saagima ja kruve keerama. Vaja siis ka harjutada. Ma uurisin, et võib ka enda riistad kaasa võtta. Sae tera oli minu arvates liiga “vedel”. Hiljem leidsin teise sae ka mille tera oli tugevam.

Joonestamisel selgus, et meil ongi praeguseks kõik. Oli lihtsalt tööde hindamise aeg ja jutupuhumise aeg. Edasi oli meil siis Vaasaga käbide järgi okaspuude määramine ning siis põrutasime ära õue. See oli ka väga huvitav. Ähvardas küll, aga õnneks vihma sadama ei hakanud. Kõminat oli aga pidevalt kuulda ja pilved tiirutasid ümber Räpina. Esmaspäeval sõitsin ka veel Pärnale ning sain poolteist undi veel tööd ka teha.

Järgmine päev saime siis taimekaitses maske ja ülikondi proovida ning ka selle ainega on meil nüüd finito. Lisaks siis oli meil rohttaimedes kasvuhoone “retk” ja päeva teine pool möödus väljas aiaplaane maha joonistades ning täringukividest teejuppi tehes. Mulle see teejupi tegemine väga meeldis. Sihuke rahustav töö ja sai vaikselt kiwa paika sättida ning koputada. Ma oleks nii mõnegi asja teisiti teinud, aga lihtsalt aeg paneb ka piirid ette.

Kolmapäeval alustaime hommikut kohe muru ala ettevalmistamise ja külviga. Oli ka tore “rassimise” päev. Aga ilmataat saatis meile ka lõpetuseks vihma kaela. Meile natuke kehva, aga seemnele hea. Päeva teine pool möödus asjaajamises hoos ja aiamasinaid proovides.

Neljapäeva alustaime botaanikaga ja peale seda siis saime aiamasinaid proovida. Saime raideriga muru niita ja veel muid masinaid proovida. Ilm oli ilus ja õhk värske ning lausa lust oli väljas olla. Peale seda siis tegime ära rohttaimedes suvelillede tundmise testi ning läksime ümber koolimaja “tuuril”. Jälle väga huvitav ja mõnus tund. Edasi tegime mullasegusid ning meile näidati “nippe” selle tegemisel.

Reedel me siis istutasime köögiviljanduses ja ilm oli sel aal sombune, aga vihma õnneks ei sadand. Saime Paasikult nagu ikka hunniku “tarkuseteri” kaasa. Nädal lõppes siis puuviljandusega, kus me istutasime kaks puud ja käisime mööda puuviljaaeda ringi ning õppisime puutüve puhastamist ja paljundusvõtteid.

Lõpetuseks võib öelda, et oli jälle väga tore ja õpetlik aega ning reedel oli ka natuke nukker tunne, peab jälle töörutiini naasma. Ka ei olnud mul eriti aega vaadata uudiseid ning see on ka omamoodi hea, sest ega head eriti sealt ei tulnud kui hiljem vaadata. Järgmine kord, siis on meil juba see suur 100 küsimusega test ja taimede tundmine. Tuleb kiire aeg.

3 kommentaari:

  1. Kooliaeg on alati üks ilmatuma põnev ja ilus aeg. Huvitav on lugeda, mida teete, aga Sa võiksid veidi rohkem kirjutada ka neist nippidest, et endal ei ununeks ja et ka teistel alustajatel sest kasu oleks. Mida rohkem jagad, seda rohkem tagasi saad:)

    VastaKustuta
  2. Tore lugeda ja meenutada :)
    Aga teil ongi juba programm teine. Meil on tänavu joonestamine.
    praktikumid ongi kõige mõnusamad. Vaasal peab kogu aeg sabas püsima, et miskit kaduma ei läheks :)

    Tore, et Pärnale ka jõudsid.

    VastaKustuta
  3. Pärnale ikka jõuan, ilma ei saaks. Aga eks programmid erinevad vast natuke jah, sest õpetajad ka natuke erinevad. Praegu oli joonestamises sissejuhatav osa. Seda tuleb veel, aga alles siis kui eksamid ja tstid läbi. Vaasaga peab jah sammu pidama. Aga see pole eriti probleem.
    Kooliaeg on mõnus aeg ja hea vaheldus ka. Meil on kuidagi tore rühm kokku saanud. Ühel mu grupikaaslasel on elukaaslane aiandus rühmas ja seal pidi olema halb vähem kokkuhoidmist. Ka on osa õpetajaid öelnud, et meil on tore ja tubli grupp. Aga õpetajad ise on ka kõik väga toredad. Üldse on meil sessid isegi siis kui palju õppida on, lõbusad.
    Nippidega on nii, et ma ei oska niimoodi eraldi neid välja tuua. Tavaliselt kui kusagil kellegil mingi probleem on või kui endal vaja on, siis mul tuleb kõige paremini meelde. Aga seda kindlasti, et jagamise rõõm on suur rõõm.

    VastaKustuta